אנחנו הישראלים אוהבים "למנגל", והדבר מתבטא היטב אצל אינספור משפחות שדואגות להציב מתקני גריל ומעשנות בחצר או במרפסת שלהם.
אם אתם נחשבים ל-"מומחי" עשיית הבשר במשפחה, אתם בוודאי יודעים כי אחד האלמנטים החשובים בכל מתקן גריל או מעשנת הוא הרשת שמהווה את משטח הצלייה שלו. הרשת היא הדבר החשוב ביותר להצלחת הצלייה, שכן היא אמונה על הולכת החום לבשר הנצלה.
בבואכם לבחור רשת לגריל או למעשנת שלכם (בשימוש תכוף צריך להחליפה מפעם לפעם) תגלו כי קיימים מספר סוגי רשתות שניתן לבחור מהם. בשורות הקרובות תקבלו סקירה שלהם וטיפים שיעזרו לכם לבחור.
כיום ניתן למצוא שני סוגים של רשתות לגרילים ומעשנות:
- רשת מברזל – רשתות אלו עשויות מברזל יצוק. ככל שהברזל עבה וכבד יותר, כך לוקח לו יותר זמן להתחמם ויותר זמן להתקרר ועל כן הוא שומר על חום בצורה טובה ומוליך אותו אל הבשר בצורה מושלמת. לרשתות ברזל יש גם חסרונות. החיסרון הראשון הוא הנטייה שלהן להחליד, במיוחד כאשר הן אינן איכותיות דיו ולא כוללות ציפויים שמגנים עליהן לאורך זמן. כמו כן, לעיתים ישנה נטייה של בשרים ומאכלים נוספים להידבק אל הרשת, להישרף על גבה ולהקשות על הניקוי שלה בהמשך.
- רשת נירוסטה – הנירוסטה הינה מתכת קלת משקל שאינה מגיבה עם חמצן ולו אף בטמפרטורות גבוהות מאוד. מבחינתכם הדבר אומר כי רשת לגריל או מעשנת שעשויה מנירוסטה לעולם לא תחליד, קל לנקות אותה ואין צורך לשמן אותה לפני השימוש, בניגוד לרשתות הברזל. החיסרון של הנירוסטה הוא יכולת הולכת חום פחות טובה מהברזל. על כך ניתן להתגבר באמצעות נירוסטה איכותית ועבה שמתאימה לגרילים ומעשנות.
לא משנה באיזה סוג תבחרו, חשוב לשים לב כי הרשת שתרכשו הינה בעלת תו תקן. ישנם ציפויים של רשתות ברזל שאינם מיועדים לשימוש להכנת מזון (פורצלן ואמייל מאושרים לכך) וישנן רשתות שכלל לא עברו תהליך ציפוי ועתידות לצבור חלודה לאחר פרק זמן לא רב, במיוחד אם הגריל נשאר בחוץ רוב שעות היום והלילה.
אחת הבעיות שעימן מתמודד כל אדם שחווית הגריל ועישון המזון אהובה עליו, היא התדרדרות הדרגתית במצב של הרשתות. גם יציקת הברזל האיכותית ביותר, הציפויים הכי טובים או רשת הנירוסטה הכי יקרה שתמצאו, בסופו של דבר יצברו שריטות ויתבלו, מה שמסתיים במזונות שנדבקים וחוסר אחידות בפיזור החום. החומר מתעייף, במיוחד בטמפרטורות גבוהות והלחות האינסופית של האקלים הישראלי.
ייתכן גם שאינכם מרוצים כלל וכלל מהרשת בה השתמשתם לראשונה ואתם מעוניינים בשינוי חיובי, או אולי בכלל מעדיפים רשת עגולה למעשנת או הגריל שלכם במקום זאת המלבנית שברשותכם? ומה עושים כאשר עולה הצורך להחליף רשת לגריל ומעשנת? מתחילים להתרוצץ בין חנויות למציאת חלקי חילוף למותג שרכשתם, ומגלים שקשה מאוד להשיג משהו שמשתווה למקור, או שהרכישה יקרה ולא משתלמת.